naar top

PK4Kids

Na het succes van het Paardenkrachtproject, sloegen zo'n 300 leerlingen uit het lager onderwijs aan het knutselen met de spin-off ‘PK4Kids’. Hun versierde mini paardenkopjes sieren vanaf april tot september de binnenstad van Dendermonde.

Zo’n 300 mini paardjes werden bedeeld in 15 Dendermondse basisscholen. De leerlingen kregen een maand de tijd om hun eigen draai aan hun paardenkopje te geven.

Ook zonder Ommegang is de kracht van het Ros voelbaar in de straten van Dendermonde. De 11 paardenhoofden die in het historische centrum van Dendermonde te zien zijn, krijgen deze maand gezelschap van 300 kleine paardenhoofden, die kunstig versierd werden door leerlingen van de Dendermondse lagere scholen. Gezien de populariteit van het project, wilden het lokaal bestuur en het Ros Beiaardcomité de volgende generatie fans een platform geven. 

Tot september kan je de ‘PK 4Kids’ kunstwerkjes bewonderen achter de ramen van huizen en winkels, gelegen langs het parcours van ‘Paardenkracht’.

Ga op stap en probeer zoveel mogelijk mini-paardjes te spotten.

Indien je alle werkjes bezichtigt, leg je een wandelparcours af van zo’n 3 km lang. Er is geen vaste volgorde. De paardjes loodsen je door onze binnenstad, langsheen alle mooie plekjes.

Ons Ros en zijn fans evolueren maar de traditie blijft altijd hangen en iedereen is gebeten om eraan mee te werken. Dat is de kracht van ons Ros, of ‘ie nu door onze straten loopt of niet. We hopen dat passanten dat sentiment oppikken wanneer ze onze Ros Beiaardstad bezoeken. 

Meer info?

Rosbeiaard