naar top

FAQ • veelgestelde vragen

De Ros Beiaardkoorts stijgt en dat brengt prangende vragen met zich mee. Hieronder verzamelen we de meest frequente onderwerpen en verwijzen je door naar hun themapagina.

Onze website en deze lijst worden systematisch verder aangevuld met de nieuwste informatie. Neem dus regelmatig een kijkje!

COVID-19

Door van de aanhoudende coronacrisis werd een nieuwe datum geprikt voor de Ros Beiaardommegang: 29 mei 2022. Lees meer over het uitstel.

Communicatie

Je vindt de allerlaatste, praktische informatie steeds terug op de themapagina's, zoals /kaartenverkoop, /mobiliteit, /veiligheid of /tribunes.

Vind je daar niet wat je zoekt, kan je hieronder even kijken:

Kaartenverkoop

De Ommegang is een gratis en vrij toegankelijk evenement. Je hebt geen ticket nodig om naar de stoet te kijken langs het parcours.

Alle tribunekaarten zijn uitverkocht.

Ommegang

Scenario
Het verhaal achter en de opbouw van de Ommegang.

Parcours
De weg die het Ros en zijn omkadering aflegt op 29/5.

Programma
Wat mag je wanneer verwachten tijdens de Ommegangweek (22-29/5).

Mobiliteit

We raden iedereen ten zeerste aan om maximaal gebruik te maken van de fiets of het openbaar vervoer. De Ommegang hanteert het STOP-principe.

Stappers, trappers en pendelaars zijn prioritair in ons mobiliteitsplan, met zo'n 10.000 fietsparkings met toezicht en gratis busvervoer van en naar Dendermonde op 29 mei 2022 op onderstaande lijnen.

Gratis buslijnen van en naar Dendermonde op 29/5/22

De Lijn voorziet extra bussen en breidt het bestaande aanbod sterk uit. Ook de NMBS voorziet extra capaciteit op hun treinen van en naar Dendermonde. 

Plan je reis via www.delijn.be/routeplanner of www.belgianrail.be.

Wie met de auto komt, wordt omgeleid naar een randparking (A, B, C of D) en geadviseerd om te carpoolen. Pendelbussen vervoeren automobilisten van en naar hun randparking naar een halte nabij het parcours. Opgelet, automobilisten moeten ruim voor 23 u. terug aan hun pendelhalte staan voor een zorgeloze terugrit.

Op- en afstaphaltes gratis bussen De Lijn Ros Beiaardommegang 29 mei 2022

Meer info op de themapagina /mobiliteit.

Duurzaamheid

De Ommegang streeft ernaar een afvalarm evenement te zijn met o.a. 100% hernieuwbare energie, herbruikbare bekers en een verantwoord drank- en voedingsaanbod. Lees meer over onze inspanningen.

Pers

Registreren voor een accreditatie is niet meer mogelijk. De deadline was 1/5/2022.

Logo gebruiksrecht

Participatie

Alle figurantenrollen zijn reeds ingenomen.

Het Ros Beiaardcomité is nog uitsluitend op zoek naar vrijwilligersgroepen van minstens 30 personen. Interesse? Vul het formulier in of contacteer ons!


Geen antwoord op je vraag gevonden? Contacteer ons!

Meer info?

Rosbeiaard

Contact

Ros Beiaardcomité vzw

Gebouw
Stadhuis
Adres
Grote Markt9200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-21 39 56
E-mail
Website
https://www.rosbeiaard.be/
Contactformulier
Contactformulier