Live meegenieten van de ommegangweek

Radio 2 en TV Oost nemen je mee op sleeptouw.

Kan je niet ter plaatse deelnemen aan de festiviteiten? Geen nood! Alle fans kunnen van thuis uit meegenieten van ons prachtig erfgoed via live verslaggeving. Niemand valt uit de boot of liever het 't Schipke.

Met Radio 2 beleef je alle hoogtepunten van de Ommegang vanop de eerste rij. Luister naar de strafste verhalen en kijk mee in de Radio 2-app. Alle info op radio2.be.

De live beeldverslaggeving van de Ros Beiaardommegang is exclusief voorbehouden voor de regionale televisiezender TV Oost. Wie buiten de regio woont, kan meevolgen via de livestream op tvoost.be of via de facebookpagina

Op het programma

TV Oost en Radio 2 beginnen de spanning op te bouwen en schonken de laatste tribunekaarten lang het parcours weg voor de Ommegang op 29 mei. 

De nieuwsredactie van TV Oost ontwikkelt een vijfdelige reportagereeks over de belangrijkste figuren in deze ommegang; voor de dagelijkse Ros Beiaard-rubriek in het TV Oost Nieuws. De nieuwsploegen houden er tevens de vinger aan de pols betreffende de laatste ontwikkelingen.

Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, maakt David Van Ooteghem tussen 16-18. u. Radio 2 Spits live in de buurt van de Markt. David meet de temperatuur op en sprokkelt reacties bij de Dendermondenaren tijdens de laatste algemene repetitie.

Op vrijdag 27 mei staat Radio 2 Middag in Oost-Vlaanderen helemaal in het teken van de Ommegang en de allerlaatste voorbereidingen. Een reporter trekt door de Dendermondse binnenstad, snuift de sfeer op en bundelt handige tips voor fans én publiek. 

Op zondag 29 mei volg je live mee, vanop de eerste rij:

  • 12u30  - een extra TV Oost Nieuws
  • vanaf 14.30 u. - de strafste verhalen op Radio 2. Meekijken kan in Radio 2-app
  • Vanaf 16u30 - live meekijken op TV Oost vanop de Grote Markt
  • circa 20 u. - round-up bij start van de afterparty op de Grote Markt en in Vicaris Village

Van zodra het eerste tafereel de Markt opkomt tot het Ros Beiaard opnieuw in de kazerne wordt gezet, kan je live meevolgen.

De Grote Markt als kloppend hart

De Grote Markt van Dendermonde wordt de uitvalsbasis van TV Oost. Verschillende camera’s brengen er de volledige ommegang in beeld. Daarnaast wordt een tv-set in het Vleeshuismuseum opgezet, met uitzicht op het marktplein. Journalist Nick De Backer en auteur en geschiedkundige Harry De Paepe geven er duiding, voor, tijdens en na het spektakel. Het is ook de bedoeling dat prominente gasten er terugblikken op het prachtige gebeuren.

Toegankelijkheid troef

We hebben twee jaar extra op onze honger moeten zitten en nu het eindelijk weer mag, willen we de ommegang voor iedereen toegankelijk maken.

Ook voor de mindermobiele Dendermondenaren, de oudere bevolking in onze rust- en verzorgingstehuizen en de mensen buiten Dendermonde die er niet kunnen bijzijn. Ook zij die de Ommegang liever op een rustige manier beleven, kunnen bij onze mediapartners terecht.

Wie ter plaatse de drukte wil vermijden of naast tickets greep, kan ook live meekijken naar de Grote Markt vanop een ledscherm langs het parcours of in Vicaris Village, gelegen te:

  • Oude Vest (t.h.v. Standaard Boekhandel)
  • Kazerne
  • Vlasmarkt
  • Kerkstraat (t.h.v. Beurzestraat)
  • Groene Dender (Vicaris Village) (twee schermen)

Delen maar!

De organisatie verwacht zo’n 100.000 bezoekers in de binnenstad. Om iedereen van een goede live multimedia-ervaring te garanderen, werd er extra capaciteit voorzien.

Wie foto’s of filmpjes deelt met de hashtags #rosbeiaard, #rosbeiaard2022 of #igdendermonde maakt kans om vereeuwigd te worden in het laatste Ros Beiaardmagazine. Delen maar!


Wie nog jaren wil nagenieten van de ommegang, kan tijdens het dankfeest
op 3 juni bij Toerisme Dendermonde in primeur de Ros Beiaardfilm kopen. Prijs: € 35 incl. brochure, keuze uit dvd of USB-stick.

Voor de 500 grootste fans is er de limited edition luxebox ter waarde van € 200. Deze bevat niet alleen de Ros Beiaardfilm 2022, maar ook heel wat extra’s: de beelden
van alle ommegangen sinds 1952, een uniek fotoboek, een exclusief Ros Beiaardbeeldje
en een certificaat getekend door de Vier Heemskinderen. Interesse? Schrijf je snel in via www.rosbeiaard.be/luxebox om zeker te zijn van jouw collector’s item. De luxeboxen zijn beschikbaar vanaf 1 juli. Aanvragen worden chronologisch behandeld.

Meer info?

Rosbeiaard
Dit artikel werd gepubliceerd op 25 april 2022.