Groen licht voor Ommegang

Op zondag 29 mei 2022 barst het feest los in Dendermonde! Na 12 lange jaren mag het Ros Beiaard van stal.

Het Ros Beiaardcomité hakt de knoop door: het Ros Beiaard zal op 29 mei opnieuw zijn ronde doen in de stad van Dendermonde.

Positieve vooruitzichten

Na eerder uitstel, door corona in 2020 en 2021, kregen we in januari voor het eerst hoopvol nieuws dankzij de hoge vaccinatiegraad, de dalende coronacijfers en de eerste versoepelingen.

De voorbije weken zette deze positieve trend zich voort. 'Code geel' loert om de hoek, dit wilt zeggen dat bijna alle beperkingen voor evenementen wegvallen. Dan staat ons niets meer in de weg om de Ommegang veilig te laten uitgaan op 29 mei.

Programma

Onze fantastische stoet, tijdens het verlengde Hemelvaartweekend, wordt omkaderd met  gerenommeerde, internationale acts én voorafgegaan door tal van randactiviteiten. 

Het Ros Beiaardcomité, het lokaal bestuur en tal van partners leggen de laatste hand aan een vijfdaags omkaderingsprogramma.

Vanaf woensdag 25 mei is er muzikale animatie in de ‘Vicaris Village’ aan de Groene Dender (met o.a. ‘De Tijdloze’ van Studio Brussel op zaterdagavond). Op de Grote Markt zijn er in de dagen voor de ommegang diverse repetities, waaronder de niet-gekostumeerde repetitie van de apotheose met het Ros Beiaard op donderdag 26 mei.

Lees alle informatie en details op www.rosbeiaard.be/programma. De informatie wordt de komende weken en maanden verder aangevuld.

Het lokaal bestuur Dendermonde en het Ros Beiaardcomité kijken samen uit naar een spetterend Ros Beiaardjaar!

Meer info?

Rosbeiaard
Dit artikel werd gepubliceerd op 2 maart 2022.