naar top

De Ros Beiaardharmonie

De Ros Beiaardharmonie bestaat uit liefhebbersmuzikanten uit het Dendermondse. Ze ontstond naar aanleiding van de Ros Beiaardommegang van 1975. Tijdens de ommegang van 1990 werd voor de tweede maal een gelegenheidsharmonie gevormd. Van dan af werd beslist om de harmonie ook  in stand te houden tussen de Ros Beiaardommegangen in. Zo is de rood-wit gekostumeerde harmonie stilaan één van de hoofdattracties geworden in zowel de jaarlijkse Katuit als de tienjaarlijkse Ros Beiaardommegang.

Dankzij een massale bezetting en schitterende kostuums laat de harmonie telkens een overweldigende indruk na. Hun muziek voert de apotheose van de ommegangen naar een absolute climax. Bij een Ros Beiaardommegang spelen zij onafgebroken de Ros Beiaardmelodie.

François De Ridder, solist bij de Muziekkapel van de Gidsen en leraar aan verschillende muziekacademies, had de muzikale leiding tot 2001. Sindsdien heeft Patrick Heirbaut, kapitein-kapelmeester van de Koninklijke Muziekkapel van de Brandweer, de dirigeerstok overgenomen.

Niet gevonden wat je zocht?

Rosbeiaard
  • Ros Beiaardommegang
  • Gildereuzen