naar top

interview-harmonie

Kelly Callebaut (43 jaar, geboren te Dendermonde) werd lid van de Ros Beiaardharmonie in aanloop naar de ommegang van 1990. Samen met verschillende bevriende medeleerlingen werd ze daarvoor gevraagd door haar toenmalige leraar 'Samenspel' op de muziekschool, François De Ridder. De Ridder had immers de muzikale leiding over de Ros Beiaardharmonie die sinds 2001 wordt geleid door Patrick Heirbaut.
Tijdens haar studies te Gent ontmoette ze haar huidige partner uit Zwevegem. Bij hun huwelijk vestigden ze zich in het Gentse. De kinderen zijn dus Gentenaars, maar vooral de muziek houdt hen nog bij Dendermonde betrokken.

Kelly Callebaut speelt klarinet en saxofoon. Ze speelt onder meer bij de Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde en bij Dynamic Symphonic Band.
Haar vijftienjarige zoon Lars speelt nu al zeven jaar trompet en liep al driemaal mee in Katuit. In 2019 zal de jongere broer Jens hen voor het eerst vergezellen.
Muziek zit de familie in de genen. Paul Callebaut, de vader van Kelly is in Dendermonde ruim bekend als (geestelijke) leider van The Mardi Grass Jazz Band, waar hij trombone en vocals voor zijn rekening neemt. Grootvader Hendrik Callebaut was wel lid van de Ros Beiaardharmonie.

Kelly zelf liep mee in 1990, 2000, 2010 en enkel in de perioden rond de geboorte van de kinderen, heeft ze enkele edities van Katuit overgeslagen.
De aanwezigheid van haar kinderen bij de komende ommegang van 2020, geeft haar het bijzonder blije gevoel te weten dat er een familiale traditie wordt verdergezet.
Zoon Lars kent de verhalen over weer, wind en de grote wandelafstand in de benen van zijn moeder; maar kijkt toch enorm uit naar de uitdaging van deelname aan dé grote Ros Beiaardommegang. Het Ros Beiaardlied speelt hij vlot uit het hoofd!

Heb jij ook muzikaal talent & zin om mee te musiceren bij de Ros Beiaardharmonie?
Meld je aan via info@rosbeiaard.be

Meer info?

Rosbeiaard
  • Twee leden van de Ros Beiaardharmonie, met blaasinstrument in de hand, gekleed in rood-wit kostuum, poserend naast een Ros Beiaardminiatuur.